: klik:

Ego – Willy William

De Franse taal is prachtig, vind ik. En dan bedoel ik niet alleen dat het een genot is om te horen, maar ook dat de manier van uitdrukken fenomenaal is. Waar je in het Nederlands vaak veel woorden nodig hebt om iets uit te leggen, lukt dat in het Frans sneller door er maar één of twee te hoeven gebruiken. Smullen. Hoe efficiënter, hoe liever.

In eerste instantie werd ik bij dit nummer gegrepen door de combinatie van melodie, ritme (uiterst dansbaar) en taal. Nadat ik het een paar keer had gehoord, werd ik wel nieuwsgierig naar wat de zanger echt bedoelde. De lyrics gegoogled en vertalen.nu geraadpleegd -ik begrijp wel íets van de Franse taal, maar bij lange na niet alle woorden- en zo kwam ik wel tot een gedachtenspinsel.

Hij vraagt zich af wie, wat, waar en hoe zijn ego nou is en dat hij er alles voor zou doen om erachter te komen. Uiteindelijk geeft hij het op te willen weten: ‘j’ai fini de te regarder’.

Dat ego is wat. Letterlijk ‘ik’ in het Latijn, in het algemeen wordt het gebruikt voor identificatie van het zelf met een onjuist denkbeeld. Zo ben ik zelf meestal niet onzeker; hoogstwaarschijnlijk een denkbeeld dat niet met de werkelijkheid overeenkomt woehaha. Maar ja, je moet zelf denken dat je wat bent, anders wordt het helemaal niks.

logo

cd-perserij-banner

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s