: klik :

Fever – Elvis Presley

Lekker nummer.

Ik wil het hier echter niet hebben over van wie ik het warm krijg, maar over Koningin Máxima (her self).

Vanochtend wekte het radionieuws mij dat zij in ieder geval niet bij het ochtendgedeelte van het staatsbezoek aan China zou zijn in verband met de koorts die zich van haar lichaam had meester gemaakt. Zij zou bezocht gaan worden door een arts, zo liet ik mij voorlichten.

Ik vraag me dan gelijk af of dat een lokale dienstdoend geneesheer is of misschien een reeds meegevlogen exemplaar (voor je-weet-maar-nooit-gevallen). Of dat er wellicht een dokter stante pede het vliegtuig heeft genomen. Awel, we zullen het nooit weten.

Zojuist ving ik een flits van hun staatsbezoek op bij het jeugdjournaal. Maar weet ik nog niet hoe het nu met haar gesteld is, helaas. Ik hoop beter, want ik mag haar wel.

Ergens benijd ik haar. Ik bedoel, je reist de hele wereld over, je ontmoet interessante mensen, je hoeft je nooit druk te maken om geld, voor je kinderen wordt goed gezorgd als je dat zelf even niet kan, je draagt jaloersmakende haute-coutûre (volgens mij 24/7 een styliste om je heen) en de kapper en de schoonheidsspecialistt zullen ongetwijfeld met de nodige regelmaat acte de présence geven. Last but not least, de meningen over Willem zullen verdeeld zijn, maar ach, hij zal echt de rotste niet zijn.

Natuurlijk kleven er nadelen aan een bestaan als Koningin. Ze kan amper met een vriendin eens ongegeneerd doorzakken in een openbare gelegenheid. Wat heet, ze zal haar kont niet kunnen keren en plein public.

Hm, vrijheid is toch ook wel wat waard. Maar het is gewoon leuk om over de pluspunten te fantaseren…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s