: klik :

When am I going to make a living – Sade

Ik hoorde haar twee keer de afgelopen dagen in openbare gelegenheden. Revival?

Een erg aangenaam nummer vind ik het. En wat stond ik te popelen om a living te maken. Op m’n 18e, vanuit Limburg, op kamers in Utrecht. Vanuit oma in Amersfoort zoeken. Ik probeerde haar uit te leggen wat hospiteren was, maar ze begreep er niets van.

Voordat het studiejaar begon, had ik een kamer gevonden en opgeknapt. M’n vader hielp me met witten, m’n moeder met inrichten. De eerste nacht lag ik er op een matrasje op de grond, m’n nieuwe bed was er nog niet. All alone. Het huis had nog drie andere, verse huurders; een huisjesmelker die een nieuw object had gevonden. Geen idee of zij er die nacht ook al waren, maar ik sliep niet echt heel goed. Af en toe werd ik wakker en dacht ik dat er mensen over me heen gebogen stonden.

Het was een eengezinswoning die op de 1e etage begon. In een peper-en-zout-kleurige wijk, net buiten het centrum. Op zich geen slechte buurt, maar er was weinig gezelligheid te bespeuren. Die zocht ik dan wel elders. De huurder op de 1e etage had de hele doorzon-woonkamer tot zijn beschikking; het toilet, de keuken en het ruime balkon waren voor gemeenschappelijk gebruik. De douche deelden we eveneens; die bevond zich op de 2e etage. Met z’n vreselijke plak-gordijn. Jemig, dat ding bewoog de hele tijd naar je toe, lekker ontspannen douchen was er niet bij. De muffe geur kan ik me nog zo voor de geest halen.

Op die etage waren ook nog drie slaapkamers, waarvan ik de zogeheten ‘ouder-slaapkamer’ (de grootste, ik bofkont!) had. De kozijnen zaten goed in de bordeaux-rode verf, dat heb ik maar zo gelaten in de drie jaar die ik er woonde.

Toen verhuisde ik naar Amsterdam, verder gaan met m’n living maken. Maar dat is weer iets voor een volgende post!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s